INFO +385 (0)1 27 28 146, +385 (0)1 58 02 942, +385 95 8806 808

Registrirajte se

Prijava za newsletter

GUŠTERAČA

Isprintajte Pošaljite

PREPORUČENI DNEVNI JELOVNIK ZA DIJABETIČARE

DNEVNI JELOVNIK

Zajutrak• 1 jedinica iz skupine "mlijeko i zamjene" * = 1 čaša mlijeka, 2.4 dl (12 g UH)
• 2 jedinice iz skupine "kruh i zamjene" = 1 kriška crnog kruha, 60 g (30 g UH)
• 1 jedinica iz skupine "meso i zamjene" ** = nemasna šunka, 30 g (0 g UH)

Doručak
• 1 jedinica iz skupine "voće i zamjene" = 1/2 srednjeg grejpa, 125 g (15 g UH)

Ručak
• 2 jedinice iz skupine "kruh i zamjene" = krumpir kuhani, 200 g (30 g UH)
• 2 jedinice iz skupine "povrće i zamjene" = rajčica + kuhane mahune, 200 g (10 g UH)
• 2 jedinice iz skupine "meso i zamjene" ** = riba pečena, 60 g (0 g UH)
• 2 jedinice iz skupine "masnoće i zamjene" = ulje, 2 čajne žlice, 10 g (0 g UH)
• 1 jedinica iz skupine "voće i zamjene" = 1 manja kruška, 100 g (15 g UH)

Užina
• 1 jedinica iz skupine "voće i zamjene" = 2 mandarine, 120 g (15 g UH)

Večera
• 2 jedinice iz skupine "kruh i zamjene" = 1 kriška raženog kruha, 60 g (30 g UH)
• 2 jedinice iz skupine "meso i zamjene" ** = 1 kuhano jaje + 30 g tune bez ulja (0 g UH)
• 1 jedinica iz skupine "povrće i zamjene" = rajčica 100 g + 100 g zelene salate (5 g UH)
• 2 jedinice iz skupine "masnoće i zamjene" = 5 crnih maslina + 1 čajna žlica ulja, 5 g (0 g UH)

RUČAK
• 3 dl juhe od zelenja
• 60 g pečene pastrve u foliji
• 200 g kuhanog krumpira
• 100 g salate od rajčice
• 100 g kuhanih mahuna
• 10 g ulja (dvije čajne žlice)
• 100 g kruške (jedna manja)